Terug naar beginpagina

Voor eeuwig de jouwe

 

Mail uit de onderwereld...?

 

Zonder iets te zien staart Chantal naar het scherm van haar computer. De tekst van het mailtje kent ze zo langzamerhand uit haar hoofd.

 

Mijn allerliefste schat,

Als je deze mail ontvangt, schrik dan niet. Ik heb op allerlei manieren geprobeerd om contact met je te krijgen, maar tot nu toe is me dat niet gelukt. Toen ik hoorde dat er hier ooit iemand was geweest die een reactie had gehad op een mailtje, kreeg ik meteen weer hoop. Met mijn iPhone hoef ik het niet te proberen, want de accu is leeg, maar ik heb ergens een oude computer zien staan. Het ding is behoorlijk gedateerd, maar ik probeer het toch maar.

Dus als je dit bericht ontvangt, antwoord dan alsjeblieft. Een paar woorden zouden me al heel gelukkig maken. Het is in elk geval beter dan niets. Het liefst zou ik je natuurlijk in mijn armen sluiten om je te troosten en het verdriet van je ogen te kussen, maar dat is een stuk ingewikkelder. Ik moet dat nog uitzoeken.

Ik mis je.

Duizend kussen,

Dylan

 

Bij het zien van zijn naam springen de tranen weer in haar ogen.

Vanmorgen had ze de eerste twee uur vrij en ze had zich voorgenomen om alvast aan haar opdracht voor Nederlands te beginnen, maar ze had eerst haar mail gecheckt en toen kwam dat bericht binnen.

Geschokt had ze gezien dat het van Dylan afkomstig was. Met een onwerkelijk gevoel had ze het geopend. Toen ze de aanhef zag, had ze even gedacht dat het een mailtje was dat ooit in cyberspace was blijven hangen en dat nu pas in haar mailbox terecht was gekomen, maar de inhoud ervan was zo bizar. Ze had de tekst een paar maal moeten overlezen voordat ze begreep wat er stond. Het was een ogenblik door haar heen gegaan dat het misschien echt van Dylan afkomstig was. Tegelijk besefte ze dat die gedachte onzinnig was. Maar wie had haar dit bericht dán gestuurd? Wie verzon er zoiets?

Misschien wilde iemand gewoon een grap met haar uithalen. Alleen was het dan wel een heel misplaatste. En wat als het geen grap was..? De gedachte had haar benauwd. Wie haatte haar zo dat hij haar dit soort mailtjes stuurde?

Ze leest de tekst voor de zoveelste keer over en huivert. Wie is er tot zoiets afschuwelijks in staat? Zou het iemand van school zijn? Een meisje dat al die tijd jaloers op haar is geweest en die haar nu tot in het diepst van haar ziel wil kwetsen? Maar hoe kan het dan dat Dylans e-mailadres erboven staat?

Terug naar de

Young Adult

pagina